Biblioteca Virtuala

Biblioteca Virtuala reprezinta o completare a bibliotecii fizice a scolii, contine atat suporturi de curs si cursuri care se predau in scoala “Sf. Vasile cel Mare”,conform programei analitice, pe parcursul a celor 3 ani de studiu cat si cursuri, manual, articole de specialitate, lucrari ale sesiunilor stiintifice, lucrari de diploma etc. suplimentare. Biblioteca contine atat material didactice cat si auxiliare didactice.

Conditiile de utilizare a bibliotecii se regasesc in sectiunea Biblioteca Virtuala – Despre Biblioteca:

  • utilizatorul sa demonstreze calitatea de elev al scolii, posesor al cardului ISIC/legitimatiei de elev/carnet de elev
  • obtinerea codului de acces pe baza unei solicitari scrise
  • neachitarea taxei de scolarizare in termenele prevazute in contractul de scolarizare, atrage restrictionarea accesului
  • republicarea, multiplicarea, nerespectarea drepturilor de autor a orcarui material din biblioteca virtuala duce la restrictionarea accesului si sanctionare conform Legii Drepturilor de Autor

*Biblioteca poate fi utilizata si de elevii altor scoli in baza unei cereri scrise, prin alocarea unui cod de acces si a unei taxe de 1euro/an


Live Video Streaming al cursurilor

Incepand cu anul scolar 2015 – 2016, Scoala Postliceala Sanitara “Sf. Vasile cel Mare” v-a implementa programul “Live Video Streaming”, pentru a veni in sprijinul elevilor care din motive intemeiate nu pot frecventa cursurile teoretice intr-o anumita perioada limitata si in conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare si Functionare a Invatamantului Preuniversitar.

Elevul absent fizic din clasa poate accesa in timp real printr-un sistem asemenator video conferintei, sala de curs, participand interactiv la ora de curs.

Prin acest sistem elevul absent va putea vizualiza sala de curs, audia si comunica cu lectorul si colegii.

Conditii de utilizare:

  • utilizatorul sa-si demonstreze calitatea de elev al scolii.
  • elevul sa detina si sa prezinte secretariatului/dirigintelui/directorului dovada imposibilitatii de a se prezenta la cursuri.
  • elevul are obligatia de a se prezenta prin intermediul unei camera web si a ramane in cadrul camerei pe toata perioada cursului.
  • elevul utilizator trebuie sa se prezinte intr-o tinuta decenta, sa utilizeze un vocabular adecvat si un comportament civilizat.
  • elevul utilizator este obligat sa aiba acelasi comportament cu cel din sala de curs in cazul prezentei fizice.

*Conform legii profesorul are dreptul de a refuza sesiunea de live video streaming.